Norge får finsk lektion på isen før braget mod Danmark

Norge ligger ned inden kampen mod Danmark.
Norge ligger ned inden kampen mod Danmark.Profimedia
Det norske ishockeylandshold har fået en særdeles skidt optakt til tirsdagens opgør mod Danmark ved VM.

Norge tabte for tredje kamp i træk i det indledende gruppespil, da Finland mandag vandt 4-1 i Prag.

Kampstatistik
KampstatistikEnetpulse

Finland dominerede fra start og scorede to gange i første periode ved Oliver Kapanen og Arttu Hyry. Det var Norge ikke i stand til at svare igen på.

I anden periode gentog billedet sig, og igen scorede Arttu Hyry og Oliver Kapanen, så føringen nu blev udbygget til 4-0.

Hyrys kamp
Hyrys kampEnetpulse

Især det fjerde finske mål gjorde ondt på den norske defensiv, da pucken ikke blev sendt ud af farezonen af keeperen Jonas Arntzen.

I stedet havnede pucken foran eget mål, hvor det var en nem sag for Oliver Kapanen at score sit femte mål ved VM.

Nordmændene nåede at få reduceret til 1-4 ved Max Krogdahl i slutningen af anden periode.

Men flere mål blev der ikke scoret i opgøret foran de 16.127 tilskuere.

Norge var svækket af fraværet af NHL-stjernespilleren Mats Zuccarello, der var ude med sygdom. 36-årige Zuccarello ventes at blive klar til kampen mod Danmark.

Tidligere i VM-turneringen tabte Norge også til Schweiz og Tjekkiet.

Danmark har indledt VM med at vinde over Østrig og tabe til Canada. Kampen mellem Danmark og Norge fløjtes i gang tirsdag klokken 16.20.