Gør det igen: Her er fem årsager til, at PSG har genvundet det franske mesterskab

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gør det igen: Her er fem årsager til, at PSG har genvundet det franske mesterskab

PSG er mestre for 12. gang
PSG er mestre for 12. gangAFP
Efter 31 kampe og med 70 point blev Paris Saint-Germain kronet som franske mestre efter Monacos nederlag til Lyon søndag. Deres succes blev i høj grad muliggjort af ændringer i deres trup og ledelse, men ikke udelukkende.

Ankomsten og træningen af Luis Enrique

Der er ingen tvivl om, at Luis Enriques ankomst har ændret alt i PSG lige fra starten. Den spanske træner revolutionerede straks tingene i hovedstaden og tilbød boldbesiddelse, teknisk og offensiv fodbold.

Men det er ikke alt. Takket være sit syn på spillet og sit ønske om at stille hele holdet lige har Paris-træneren vendt op og ned på det, der tidligere var et omklædningsrum fyldt med "stjerner."

Hans stærke, definitive holdninger, såsom at udskifte Kylian Mbappe og ikke give ham fulde beføjelser, kom som en overraskelse, men har givet pote. Rotationer er nu en del af holdets cyklus, og holdet er meget mere kollektivt, end det har været i den seneste tid - et stort aktiv i dets succes i Ligue 1.

Luis Enrique har vundet titlen i sin første sæson som træner
Luis Enrique har vundet titlen i sin første sæson som trænerReuters

En stor trup

Rotation har været dagens orden takket være en komplet og omfattende trup. Med en meget dyb bænk har skader ikke været et reelt problem at håndtere, bortset fra da massetab svækkede truppen i den første del af Champions League-kvartfinalen. Selv da blev det holdt relativt under kontrol takket være den kollektive styrke, som Luis Enrique har etableret.

Ved at doble op på alle positioner og benytte sig af hårdtarbejdende, disciplinerede spillere har PSG udviklet en række løsninger på deres tidligere problemer. Alle bevæger sig i samme retning for bedre at kunne tackle konkurrencen. Og det har været enormt gavnligt, uge efter uge.

PSG har masser af talent til rådighed
PSG har masser af talent til rådighedReuters

Duoen Mbappe-Dembele

Det er ingen hemmelighed, at Kylian Mbappe og Ousmane Dembele er indbegrebet af PSG's angreb. Og i denne sæson har de begge gjort underværker. Først og fremmest har parisiske Mbappe ikke sparet på blændende løb og mål. Med 26 mål og 7 assists i 28 Ligue 1-kampe - nogle gange endda uden at spille alle 90 minutter - har han endnu en gang samlet statistikker, der er hans status som Ligue 1-topscorer værdig.

Den aktive og altid effektive anfører for det franske landshold har også konsolideret en vigtig position i vigtige kampe, såsom den mellem Brest og PSG, hvor han scorede et vindende hattrick. Et rigtigt boost for hovedstadsklubben.

Mbappe har scoret 26 mål i ligaen til dato
Mbappe har scoret 26 mål i ligaen til datoFlashscore

På sin side var Dembele mere diskret, men lige så effektiv. Uanset om han har spillet til højre eller i midten, har den franske landsholdsspiller gjort underværker med hensyn til percussion, rytmeændringer, linjeskift og angrebsforsøg i løbet af året.

Og alt dette, mens han kun har spillet 23 kampe - igen, ikke nødvendigvis hele kampe. Hans dygtighed satte skub i parisernes samlede offensive output og var en afgørende faktor for, at PSG vandt titlen.

Ousmane Dembele under den sidste klassiker
Ousmane Dembele under den sidste klassikerOpta by StatsPerform/AFP

Vitinha

Bortset fra angrebslinjen og de franske spillere, der har haft succes for PSG i denne sæson, er Vitinha den spiller, der også spillede en nøglerolle i holdets titelsucces. Midtbanespilleren er stille, men grundlæggende for holdets balance, og han har været konstant gennem hele sæsonen.

Desuden gav han LA kamp til stregen, når han spillede bolden rundt, og han scorede også et par mål (syv mål, fire assists). Han var en grundpille på holdet og en drivkraft bag det, og han var sjældent i problemer, hvilket hjalp Paris på vej opad. Det har været imponerende fremskridt for portugiseren, som ikke havde en nem første sæson i hovedstaden.

Vitinha i aktion mod Marseille
Vitinha i aktion mod MarseilleReuters

Manglen på konkurrence

Den sidste grund til, at Paris vandt titlen igen, er en af de mest indlysende: den manglende konkurrence på topniveau. Med langt den største lønsum i ligaen har PSG været i stand til at købe alle de verdensklassespillere, de ønsker. Det er noget, der er helt umuligt for andre Ligue 1-klubber.

Og selv om Nice og Brest har haft solide sæsoner, har de to klubber aldrig rigtig formået at konkurrere med holdet fra hovedstaden i løbet af sæsonen. PSG stak af før december og holdt derefter fast i det lange løb. Med et forspring på 12 point til Monaco på andenpladsen er afstanden mellem PSG og resten repræsentativ for den manglende modgang, de har mødt.

PSG er mestre
PSG er mestreFlashscore

Og selv om nogle kampe har været svære at vinde, er klubben nu oppe på 26 kampe uden nederlag. En betydelig stime, der til fulde viser, at ingen kunne have stoppet dem.