OB stopper trist stime med nervepræget sejr i Hvidovre

OB stopper trist stime med nervepræget sejr i HvidovreThomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Efter otte kampe i træk uden sejr pustede kriseramte OB nyt liv i overlevelseshåbet med 2-1-sejr i Hvidovre.

For første gang siden 10. marts - og for første gang i nedrykningsspillet - kunne OB torsdag sætte tre vitale point ind på kontoen i Superligaen.

Allerede nedrykkede Hvidovre blev på et vindblæst Hvidovre Stadion slået med 2-1 i en noget uskøn affære.

Med sejren holder OB liv i håbet om ikke at skulle følge Hvidovre ned i 1. division. Fynboerne har tre point op til Lyngby på den placering, som giver en sæson mere i landets bedste række. Der er to spillerunder tilbage.

Det var OB, som havde medvind i det meste af første halvleg. Både vejr- og resultatmæssigt.

Der var kun spillet 12 minutter, da Tom Trybull udnyttede elendigt forsvars- og målmandsspil af Hvidovre ved et hjørnespark til at heade OB foran.

Selv om Hvidovres skæbne var beseglet forlods, så det ud til, at OB-spillerne var nervøse nok for begge hold. Usikkerhed i pasningerne for begge hold gav mange dueller, men ikke ret meget flot fodbold.

I første halvlegs overtid var fynboerne tæt på at komme yderligere i front. Igen dækkede hjemmeholdet skidt op, men på målstregen fik Lirim Qamili afværget et hovedstødsforsøg.

Hvidovre - OB - Spiller-karakterer
Hvidovre - OB - Spiller-karaktererFlashare

Qamili var dog langt væk fra bolden, da OB fik en drømmestart på anden halvleg.

Efter bare et par minutter fik Leeroy Owusu sendt et indlæg til forreste stolpe. Her pressede Luca Kjerrumgaard sig foran sin oppasser og dirigerede 2-0-scoringen ind med panden.

Man skulle tro, at målet kunne give mere ro til gæsterne. Det var dog ikke til at se, hvis det var tilfældet.

Især OB's defensiv var rystende usikker, til tider decideret ringe.

Flere gange blev en lang bold sendt om bag OB-backkæden til en friløber for Hvidovre, som dog afsluttede skidt. Efter en lille time måtte stolpen dog redde gæsterne på Qamilis forsøg.

Hvidovre-profilen pustede dog til fynboernes nerver ti minutter før tid, da han omsatte et klodset begået straffespark.

Det blev både grimt og nervøst for gæsterne til sidst, men det lykkedes at komme hjem til Fyn med den voldsomt tiltrængte sejr.