Canada lider pointtab i utroligt østrigsk VM-comeback

Østrig overraskede Canada.
Østrig overraskede Canada.MICHAL CIZEK/AFP
Østrig så ud til at være død og borte i tirsdagens opgør mod Canada ved VM i ishockey. Men et helt vildt comeback tvang kampen ud i overtid.

Da tredje og afgørende periode blev båttet i gang i O2 Arena i Prag, var Canada foran med 6-1, og det var svært at forestille sig, at en af VM-favoritterne kunne hentes af østrigerne, som blev banket af Danmark for få dage siden.

Det var ikke desto mindre, hvad der skete.

Foran mere end 14.000 tilskuere scorede Østrig fem mål jævnt fordelt ud over perioden, og så måtte kampen afgøres i overtid.

Overtiden varede dog ikke længere end 15 sekunder. John Tavares sendte pucken i nettet og blev matchvinder. Dermed kom Canada afsted med to point i stedet for tre.

Mens Canada formentlig lever med at have mistet et point i jagten på VM-titlen, kan resultatet være decideret afgørende for Østrig.

Nationen kæmper således for at overleve blandt de bedste nationer i verden i A-gruppen, og derfor var pointet i tirsdagens opgør meget vigtigt.

Efter de tre første kampe har Østrig et point, mens Storbritannien på sidstepladsen i VM-gruppen har nul point efter to kampe.

Danmark er tredjesidst med tre point efter sejren over Østrig og nederlag til Canada og Norge, men danskerne kan ikke rykke ud af A-gruppen, fordi de næste år er værter for VM.