Spanien udnævner landstræner-legende  til at overvåge fodboldforbundet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spanien udnævner landstræner-legende til at overvåge fodboldforbundet

Del Bosque førte det spanske herrelandshold til deres første VM-titel i 2010.
Del Bosque førte det spanske herrelandshold til deres første VM-titel i 2010.Reuters
Spaniens regering udpegede tirsdag den tidligere landstræner Vicente del Bosque som leder af et nyt udvalg, der skal føre tilsyn med landets skandaleramte fodboldforbund RFEF, sagde sportsminister Pilar Alegria.

Spanien, som skal være medvært for VM i 2030, annoncerede i sidste uge oprettelsen af en særlig komité, som skal føre tilsyn med RFEF, indtil det styrende organ afholder nyvalg. FIFA og UEFA sagde, at de fulgte situationen nøje og med stor bekymring.

Tiltaget kom efter måneder med skandaler, herunder en korruptionsundersøgelse og afskedigelsen af chefen Luis Rubiales, efter at han uopfordret plantede et kys på munden af spilleren Jenni Hermoso under prisoverrækkelsen på banen efter de spanske kvinders VM-triumf i Sydney sidste år.

Del Bosque førte det spanske herrelandshold til deres første VM-titel i 2010 og fulgte op med at vinde Spaniens andet europamesterskab i træk to år senere.

Del Bosque vandt også to Champions League-titler og to La Liga-titler i de fire år, han stod i spidsen for Real Madrid fra 1999.