Angrebsinferno ender med britisk sejr: Cort blander sig i toppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Angrebsinferno ender med britisk sejr: Cort blander sig i toppen

Ethan Hayters hidtil største sejr kom, da han i 2022 vandt det samlede klassement i Polen Rundt. Torsdag tilføjede han en sejr til samlingen.
Ethan Hayters hidtil største sejr kom, da han i 2022 vandt det samlede klassement i Polen Rundt. Torsdag tilføjede han en sejr til samlingen.Profimedia
Torsdag blev anden etape af årets Romandiet Rundt kørt, og efter 163 kuperede kilometer mellem Morteau og La-Chaux-de-Fonds, blev det INEOS Grenadiers hurtige britiske profil Ethan Hayter, der kunne række armene i vejret og fejre en fornem etapesejr.

I løbet af etapen var et par lykkeridder stukket afsted, men de blev hele tiden holdt i relativt kort snor, og fik i stedet blot lov til at samle bjergpoint sammen, hvor Trek-Segafredos erfarne franskmand Julien Bernard tog sig af langt de fleste og derfor sidder tungt på løbets bjergtrøje nu.

Kort før mål ventede både en 4,5 kilometer lang stigning med mere end syv procents stigning i snit og en stigning på halvanden kilometer med stejle procenter på mere end otte procent i snit, og det benyttede flere hold til at sætte pres på, og der blev sågar angrebet fra flere sider.

På den første af de føromtalte stigninger var særligt Israel-Premier Techs altid klatrestærke canadier Michael Woods særligt animerende og forsøgte længe at lægge pres på, men angrebene blev lukket ned. Til gengæld betød angrebene, at flere af de hurtigere ryttere, herunder danske Magnus Cort, havde svært ved at følge med.

Efter den sidste kategoriserede stigning med sine halvanden stejle kilometer ventede en kort nedkørsel og herefter en kilometerlang kontrabakke, hvor der udfoldede sig et sandt angrebsinferno, da den ene rytter efter den anden forsøgte at slippe afsted.

Blandt andet Movistar Teams formstærke amerikaner Matteo Jorgenson og UAE Team Emirates purunge spanier, Juan Ayuso, der i slutningen af seneste sæson bragede igennem med en fantastisk podieplads i Vuelta a España, forsøgte sig ihærdigt.

Heller ikke nogen af de angribende ryttere her fik åbnet hul, og da opløbet pludselig nærmede sig var det især INEOS Grenadiers og Team Jayco AlUla, der kæmpede for at positionere sig godt med fokus på Ethan Hayter og Matteo Sobrero.

Men også føromtalte Juan Ayuso ville blande sig, og den unge spanier lå flere gange i skubbekamp med Team DSM’s erfarne franskmand Romain Bardet, en nærkamp som den noget mere rutinerede franskmand endte med at vinde.

Således havde Bardet hjulet på Ethan Hayter, da den unge brite åbnede sin spurt, men franskmanden var aldrig i nærheden af at kunne følge britens antrit. Tættest på kom netop Juan Ayuso, der fandt en åbning i den modsatte side af vejen, mens Bardet tog sig af tredjepladsen foran føromtalte Sobrero.

Også Magnus Cort forsøgte at blande sig, men ovenpå den hårde afslutning var danskeren havnet langt tilbage i feltet, og trods et flot forsøg på at komme helt frem blandt de forreste, måtte Cort tage til takke med en ottendeplads.

Sejren var 24-årige Ethan Hayters professionelle sejr nummer 18, og nummer to i denne sæson efter han i årets Baskerlandet Rundt fik hul på lidt af en sejrsbyld, som nu altså fortsætter i Romandiet Rundt. Samtidig overtager Hayter løbets førertrøje, da landsmand og navnebror Ethan Vernon ikke var i nærheden af at kunne forsvare sin føring i det samlede klassement.

På andenpladsen ligger Jumbo-Vismas verdensmester i enkeltstart, norske Tobias Foss, og netop Foss får fredag lejlighed til at flashe regnbuestriberne, når rytterne kører en 18,75 kilometer lang enkeltstart i Châtel-Saint-Denis. Det er dog en ganske hård enkeltstart, for undervejs venter en stigning på 4,3 kilometer med mere end fem procents gennemsnitlig stigning. Løbet afsluttes søndag med femte og sidste etape. Den forsvarende vinder, russiske Aleksandr Vlasov, er ikke til start.