Disse arenaer skal ligge halgulv til EM-2024 i Tyskland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Disse arenaer skal ligge halgulv til EM-2024 i Tyskland

Forhåbentligt skal de danske håndboldherrer igen hyldes efter guldmedaljer
Forhåbentligt skal de danske håndboldherrer igen hyldes efter guldmedaljerMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Seks spillesteder, hvoraf det ene til daglig er et fodboldstadion, skal danne rammen om EM-slutrunden i herrehåndbold, der hvis alt går vel, ender med ædelt metal om halsen på Danmark, efter finalen den 28. januar

Olympiahalle i München

Kapacitet: 12.000

Olympiahalle stod færdig i 1972, og er en del af det store olympiske kompleks der blev anlagt i forbindelse med OL i München samme år.

Hallen lagde gulv til den første olympiske turnering i indendørs håndbold i 1972 og var vært for en runde ved IHF's verdensmesterskab for mænd i 2019. Arenaen er kendt for sin fantastiske atmosfære under håndboldkampe. Den har også været vært for adskillige internationale kampe og Super Cup i Bundesligaen.

München er vært for to indledende grupper ved EM-slutrunden - gruppe C og F.

I gruppe C er det Island, Ungarn, Serbien og Montenegro, mens gruppe F består af Danmark, Portugal, Tjekkiet og debutanterne Grækenland.

Olympiahalle
OlympiahalleProfimedia

Mercedes-Benz Arena i Berlin

Kapacitet: 14.800

Mercedes-Benz Arena stod færdig i 2008, og er den største multihal i den tyske hovedstad. Hallen huser til hverdag både basketball og ishockey, men er ikke hjemmebane for Füchse Berlin, der spiller i Max Schmelling Halle.

Den tyske hovedstad er vært for to indledende grupper – gruppe A og D. Dog spilles de første to kampe i gruppe A i Düsseldorf.

I gruppe A finder man værterne fra Tyskland, samt Frankrig, Nordmakedonien og Schweiz. Gruppe D indeholder Norge, Slovenien, Polen og Færøerne.

Hallen i Berlin
Hallen i BerlinFlashscore

Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf

Kapacitet: 50.000

Kun to kampe i slutrunden vil finde sted i Merkur Spiel-Arena, men det er meningen at de skal skrive historie. Op mod 50.000 tilskuere kan blive vidne til åbningskampene mellem Tyskland og Schweiz og mellem Frankrig og Nordmakedonien. Lykkedes målet om at få udsolgt, vil det være tilskuerrekord til en håndboldkamp.

Stadion blev ombygget fra det gamle Rheinstadion, til det nuværende stadion, der stod færdig i 2004.

Det er et fodboldstadion, og huser til daglig hjemmekampene for Fortuna Düsseldorf, der ligger i 2. Bundesligaen.

Merkur Spiel-Arena
Merkur Spiel-Arenawww.merkur-spiel-arena.de

SAP Arena i Mannheim

Kapacitet: 14.500

Multiarenaen er til daglig hjemmebane for Rhein-Neckar Löwen, samt ishockeyholdet Adler Mannheim.

SAP Arena stod færdig i 2005, og blandet de største og mest moderne i Tyskland, med flere koncerter og andre arrangementer på cv’et.

Mannheim er hjemmebane for to indledende grupper – B og E.

Gruppe B består af Spanien, Østrig, Kroatien og Rumænien, og byder dermed på en reprise af EM finalen fra 2020 mellem Spanien og Kroatien. I gruppe E finder man de forsvarende europamestre fra Sverige, Holland, Bosnien-Hercegovina og debutanterne fra Georgien.

De danske herrer har fine minder fra Mannheim. Ved VM i 2007, spillede Danmark mellemrunde i Mannheim, hvilket bød på sejre over Spanien og Rusland samt et nederlag til Kroatien. Det forhindrede dog ikke Danmark i at avancere til kvartfinalen for første gang, siden turneringsformatet blev lavet om til 24 hold, i forbindelse med VM i 1995 på Island.

Lanxess Arena i Köln

Kapacitet: 20.000

Domkirken i Köln er den mest besøgte seværdighed i hele Tyskland, og Lanxess Arena har fået tilnavnet "håndboldens domkirke" efter at have været vært for begivenheder som Champions League Final 4, verdensmesterskaberne i 2007 og 2019 og siden 2023 finalestævnet i den tyske pokalturnering.

Lanxess Arena er den største indendørs arena i Tyskland, og huser til daglig VfL Gummersbach fra Bundesligaen, samt ishockeyholdet Kölner Haie.

Ved EM-slutrunden byder Köln indenfor fra mellemrundens start, når gruppe A, B og C bliver slået sammen. Derudover ligger Lanxess Arena også guld til finale-weekenden – forhåbentligt med dansk deltagelse.

Danmark har før spillet i Lanxess Arena. Her blev det til en bronzemedalje i 2007, efter en sejr på 34-27 over Frankrig. Det var Danmarks første VM-medaljer siden sølvmedaljerne fra VM i 1967, der blev afholdt i Sverige.

Barclays Arena i Hamburg

Kapacitet: 15.000

Multihallen der ligger liger ved siden af Volkspark Stadion, stod færdig i 2002, og er normalt hjemmebane for Casper U. Mortensen og HSV Hamburg.

Barclays Arena kommer ligesom Lanxess Arena først i spil i mellemrunden, og danske fans skal sætte navigationsanlægget hertil, da Danmark skal spille sine mellemrundekampe i Hamburg, da gruppe D, E og F bliver parret i Barclays Arena.

De danske håndboldherrer har blandede erfaringer fra Hamburg, når det drejer sig om slutrunder. Den legendariske kvartfinale mod Island i 2007 blev spillet her. Danmark vandt 42-41 efter overtid, på Lars Møller udedødelige sig selv til allersidst i kampen. Først udlignede Møller til 41-41, og efter et islandsk stolpeskud, kunne Møller hamre en semifinaleplads hjem i sidste sekund, til resultatet 42-41. Den efterfølgende semifinale i Hamburg mod Polen, blev omvendt tabt med 36-33, efter dobbelt overtid.

Ved VM i 2019 der endte med dansk guld på hjemmebane, var Nikolaj Jacobsens tropper forbi Hamburg, for at besejre Frankrig med 38-30 i semifinalen, blandt andet efter hele 12 scoringer af Mikkel Hansen.

Barclays Arena
Barclays Arenawww.barclays-arena.de