Aalborg-playmaker tabte lysten til håndbold: Nåede ikke at sige fra, før det var for sent

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Aalborg-playmaker tabte lysten til håndbold: Nåede ikke at sige fra, før det var for sent

Opdateret
Thomas Arnoldsen jubler efter en scoring for Aalborg
Thomas Arnoldsen jubler efter en scoring for AalborgHenning Bagger/Ritzau Scanpix
Det kan være svært at få armene ned, når man vader rundt i succes. Det kan Aalborgs dygtige playmaker Thomas Arnoldsen med en vis vægt tale med om. Efter en turbulent sæson har Arnoldsen fundet glæden ved håndbold igen, og ser frem til nogle store håndboldoplevelser i den kommende tid. Det siger han i et interview med Flashscore.dk.

"Det er dejligt at være Thomas for tiden. Det går godt både på og udenfor banen. Jeg er glad for at være i Aalborg, og så hjælper det selvfølgelig på humøret, når vi også præsterer godt”, lyder fra Arnoldsen til Flashscore.dk.

Sæsonen har dog ikke været 100 % i vater hele tiden. Efter skiftet i sommeren 2023 fra Skanderborg til Aalborg måtte Arnoldsen trække stikket, og han gjorde først comeback på håndboldbanen i starten af december måned.

"Jeg føler, jeg er et godt sted. Jeg har været i en periode, hvor jeg har skullet finde håndboldglæden igen. Der er nogle ting, jeg har taget med derfra, og som har været vigtige for at stå, hvor jeg gør i dag".

Thomas Arnoldsen til landsholdets pressemøde
Thomas Arnoldsen til landsholdets pressemødeLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

22-årige Arnoldsen kan ikke sætte præcise ord på, hvad der holdt ham væk fra håndboldbanen, men kan kigge tilbage på en lærerig proces med at få styr på tankerne.

"Alle kan jo komme ud for det jeg kom ud for, men når man står i det, så føler man jo kun, det går ud over en selv. Derfor er jeg glad for de værktøjer, jeg har fået, for det var måske det, der skete. At jeg ikke nåede at sige fra før det var for sent. Skulle det ske igen er jeg bedre stillet nu, og måske også bedre til at spørge om hjælp".

Den danske håndboldmastodont fra Aalborg har ikke tromlet al modstand ned hele sæsonen. Der har været lidt grus i maskineriet, men den store lakmusprøve mod ungarske Veszprem i Champions League kvartfinalen viste, hvad klubben er i stand til.

"Det var helt vanvittigt. Jeg føler vi i 80 % af tiden spiller noget af det bedste, vi har spillet hele sæsonen mod Veszprem, og så straffer de os så snart, vi har nogle små udfald. Jeg havde dog mine bange anelser, da vi smed sejren dernede, selvom et nederlag på et mål som udgangspunkt var fint", lyder det fra Arnoldsen, der i den forbindelse også sender roser afsted mod klubbens mange fans.

"Jeg fik i den grad oplevet, hvad vores hjemmebane kan. Er du sindssyg en stemning de lagde for land, og det bar os jo bare frem".

Trods modgang tidligt i karrieren er Arnoldsen ikke typen, der tænker alt for langt ud i fremtiden. Forberedelsen på kommende modstandere er der styr på, nu er det mere en udfordring at holde styr på kampkalenderen for den unge dansker.'

"Som person er jeg meget "dag til dag". Jeg er faktisk nogle gange i tvivl om, hvilken dag vi skal spille", lyder det fra Arnoldsen med et stort smil på læberne.

Man kan ikke snakke håndbold uden også at snakke OL. Trods store opgaver hen over resten at turneringen med Aalborg, lurer der også en mulig gulerod i horisonten, hvis Nicolaj Jacobsen skulle læse Arnoldsens navn op ved trup-udtagelsen.

"Det handler for mig om at adskille tingene. OL har helt ærligt ikke fyldt ret meget hos mig, fordi der har været så mange andre ting. Det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over, og hvis jeg begynder at tænke over det, så får det måske indflydelse på alle de andre store kampe, jeg skal spille", lyder det fra Arnoldsen, der udover kommende landskampe mod Norge og Kroatien også står overfor DM-semifinaler, hvor Aalborg møder Skjern.

Trods det faktum, at Arnoldsen ikke mister søvn over en potentiel OL-udtagelse, indrømmer han dog gerne, at han rigtigt gerne vil med.

"Selvfølgelig vil jeg med. Det er en kæmpe drøm for mig at komme til OL. Jeg ser det som en kæmpe bonus, hvis jeg kommer med, men omvendt vil det heller ikke være en kæmpe skuffelse, hvis landstræneren ikke ser min vej".

Det danske landshold kunne formentlig stille to hold til OL, der begge ville være medaljekandidater, og det kræver derfor sin mand at komme igennem nåleøjet og blive en del af den 14-mand store trup, der rejser til Paris, og forhåbentlig også Lille, hvor de afgørende kampe skal spilles. Thomas Arnoldsen kaster sig da også gerne ud i at forsøge sig med en ansøgning om en OL-billet, hvis landstræneren skulle læse med.

"Jeg har en fordel i, at jeg kan spille begge veje, og den måde landsholdet spiller på, som er meget mand-mand baseret, passer rigtigt godt til mig. Jeg føler, jeg passer rigtig godt ind, men vi er mange gode spillere, så det bliver selvfølgelig rigtigt svært", lyder vurderingen fra Thomas Arnoldsen om sig selv.

Selvom der er mange spillere, der vil give sin højre arm for OL-guld, er det ikke nødvendigvis helt tilfældet hos Thomas Arnoldsen. Stillet overfor valget mellem at vinde Final Four eller OL, har playmakeren ikke helt taget stilling til, hvad der ville vægte højest.

"Siden jeg var helt lille, har det været en drøm at skulle spille foran 20.000 i Köln til verdens største håndboldfest. Omvendt er OL kun hvert fjerde år, så det kan jeg simpelthen ikke svare på", kommer det eftertænksomt fra Aalborg-spilleren.

Næste mulighed for at imponere Nicolaj Jacobsen er på lørdag, når Danmark møder Norge i Golden League.