NFH kæmper sig i DM-semifinale efter nervøst drama

NFH er i semifinalen igen.
NFH er i semifinalen igen.Profimedia
Nykøbing Falster Håndboldklub er klar til semifinalen i Kvindeligaen.

Falstringerne var ellers ved at spolere tirsdagens potentielle festaften hjemme i Spar Nord Boxen, men det lykkedes at få 26-26 mod gæsterne fra Silkeborg-Voel efter en nervøs og fejlfyldt afslutning.

Ved pausen var det ellers østjyderne, som førte med 13-10 og kunne bringe sig selv i en gunstig position før gruppespillets sidste runde.

NFH-spillerne vidste, at et enkelt point var nok til at sikre semifinalepladsen, men snarere end en motivationsfaktor virkede det hæmmende for hjemmeholdet i første halvleg.

Forsvaret fungerede nogenlunde, men offensivt lavede NFH-spillerne for meget sjusk eller for dårlige afslutninger, og det gav gæsterne en overhånd efter de første 30 minutter.

Det blev bedre for NFH efter pausen, og 13 minutter efter sidebyttet kunne Lærke Nolsøe udligne til 18-18.

Herefter fik gæsterne igen en lille overhånd, og der var lagt op til en højdramatisk afslutning, og sådan blev det også.

I løbet af kampens sidste halvandet minut stod fejlene i kø, og NFH missede to muligheder for at afgøre kampen.

Først lavede NFH et dumt boldtab, og efter at have generobret den, afsluttede Amalie Wulff alt for forhastet og gav Silkeborg-Voel en sidste mulighed for at snuppe en livsvigtig sejr.

Den missede silkeborgenserne, og så brød jublen ud i Nykøbing Falster, mens Amalie Wulff åndede lettet op over at slippe for en skurkerolle.

"Lige nu står jeg med verdens bedste og verdens værste følelse. Jeg var ved at smide det hele væk. Bagefter stod jeg i forsvaret og tænkte, at jeg aldrig ville tilgive mig selv, hvis de scorer nu," siger Amalie Wulff til TV2.

I semifinalen skal NFH sandsynligvis møde Odense Håndbold, men kan også havne i favnen på Ikast, der blev semifinaleklar tidligere tirsdag.