Ajax ydmyget med seks mål af Feyenoord i hollandsk 'Klassieker'

Feyenoord dominerede kampen mod rivalerne fra start.
Feyenoord dominerede kampen mod rivalerne fra start.AFP
Den hollandske storklub Ajax' rædselssæson nåede et nyt lavpunkt søndag, da de led et rekordstort nederlag på 6-0 til ærkerivalerne fra Feyenoord i den hollandske "Klassieker". Anton Gaaei blev skiftet ud i pausen.

Feyenoord dominerede kampen i alle spillets faser og førte 3-0 ved pausen takket være mål af Igor Paixao, Yankuba Minteh og David Hancko til stor glæde for hjemmepublikummet i De Kuip.

Anden halvleg var en nem omgang for Feyenoord, som så ud til at kunne åbne Ajax-forsvaret efter behag, og Paixao og den tidligere OB-angriber Minteh scorede hver et mål, sidstnævnte med et smukt skruet skud.

Quinten Timber fuldendte ydmygelsen, og Feyenoord kunne have scoret et syvende mål, men målet blev annulleret for offside. Det var en rekordstor sejr til Feyenoord i en hollandsk Klassieker, som overgik 9-4-sejren fra 1964.

De firedobbelte europamestre Ajax har haft en katastrofal sæson både på og uden for banen. De fik deres værste start nogensinde i den bedste hollandske række, hvor de kortvarigt lå sidst i Eredivisie, og fansenes frustration kogte over i vold.

Ajax, som er Johan Cruyffs, Marco van Bastens og Dennis Bergkamps klub, har kæmpet sig noget tilbage siden de mørke dage, men ligger stadig på en uvant sjetteplads i den bedste hollandske række.

De er 31 point efter de førende i Eredivisie, PSV Eindhoven, og europæisk fodbold ser langt væk ud i næste sæson.

For at gøre tingene værre afslørede klubben to pinlige økonomiske fejltrin i denne uge. Tirsdag meddelte de, at de suspenderede CEO og bestyrelsesformand Alex Kroes på grund af mistanke om insiderhandel.

Kroes købte mere end 17.000 aktier en uge før hans udnævnelse blev annonceret den 2. august 2023.

Og fredag kom det frem, at klubbens bestyrelsesformand Michael van Praag, som havde kritiseret Kroes voldsomt i løbet af ugen, havde "glemt" at deklarere sine egne aktier i klubben til de korrekte myndigheder.

Hvad angår Feyenoord, har de nu en ekstraordinær dobbeltsejr over deres rivaler, efter at have slået dem 4-0 på udebane tidligere på sæsonen.

De ligger nummer to i tabellen, ni point efter PSV.