Liverpool tager ny sejr på Anfield Road trods feberkamp af tidligere Esbjerg-keeperCarl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix
Trods en feberkamp af den tidligere Esbjerg-keeper Martin Dubravka, kunne Newcastle ikke forhindre Liverpool i at hente endnu en sejr på 4-2 på Anfield Road, som dermed bekræftede deres position som tophold i den engelske Premier League.

I et underholdende opgør vandt Liverpool 4-2 over Newcastle og øgede afstanden til de nærmeste hold i toppen.

Liverpool trak mandag aften fra i topkampen i Premier League, da holdet hjemme på Anfield slog Newcastle 4-2 i en fremragende fodboldkamp.

Hjemmeholdet havde et hav af chancer og havde det ikke været for en storspillende Martin Dúbravka i Newcastle-målet, var sejren også blevet større.

Med sejren øger Liverpool afstanden til de nærmest konkurrenter i toppen. Holdet topper ligaen med tre point ned til Aston Villa som den nærmeste forfølger. Manchester City er fem point efter, men har en kamp i hånden.

Mens Liverpool gik ind til kampen på en førsteplads efter en god december, har Newcastle derimod været inde i en skidt periode, og med nederlaget til Liverpool er de seneste fem ud af seks ligakampe blevet tabt.

Liverpool - Newcastle - målscorere
Liverpool - Newcastle - målscorereFlashare

At det var to hold i vidt forskellig form, var også tydeligt fra kampens begyndelse. Liverpool startede klart bedst fra start flere gode muligheder for at komme i front.

Efter lidt mere end 20 minutter fik hjemmeholdet muligheden fra de 11 meter, men Mohamed Salahs straffespark blev reddet af den tidligere Esbjerg-keeper Martin Dúbravka.

Newcastle havde det rigtig svært i første halvleg, og det var ikke mange gange, at gæsterne var at finde på modstanderens banehalvdel.

Kort inde i anden halvleg kom der endelig hul på bylden, da Mohamed Salah sendte Liverpool i front efter et flot forarbejde af Luis Diaz og Darwin Nuñez.

Scoringen var nummer 150 for egyptiske Salah i Liverpool-trøjen.

Liverpool - Newcastle - Player Ratings
Liverpool - Newcastle - Player RatingsFlashare

Ud af ingenting kom Newcastle tilbage i kampen, da svenske Alexander Isak efter 55 minutter blev sendt i dybden og kynisk udlignede.

Kampbilledet ændrede sig ikke af udligningen, hvor det kun var en storspillende Martin Dúbravka, der holdt gæsterne inde i opgøret.

Med lidt over et kvarter igen gik den ikke længere, da Liverpool på ny kombinerede sig flot igennem Newcastles defensiv, inden Curtis Jones scorede i et tomt mål.

Derfra gik det stærkt.

Kort efter blev det 3-1, da indskiftede Cody Gakpo kom først på et indlæg, inden Newcastles Sven Botman få minutter efter bragte spænding tilbage i opgøret ved at heade bolden i kassen til 2-3.

Mod kampens slutning lukkede Mohamed Salah det underholdende opgør, da han denne gang viste mere skarphed fra straffesparkspletten og scorede sit andet mål i kampen.