Real Madrid er på vagt over for Bayern München-trussel i 'europæisk Clasico'

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Real Madrid er på vagt over for Bayern München-trussel i 'europæisk Clasico'

Madrid sigter mod endnu en Champions League-finale
Madrid sigter mod endnu en Champions League-finaleAFP
Real Madrid har sat sig for at vinde både LaLiga og Champions League, men for at vinde sidstnævnte skal de finde en vej forbi Bayern München, deres "bestia negra" - "sorte bæst".

Carlo Ancelottis mandskab rejser til Bayern for at spille semifinalens første kamp tirsdag aften i en kamp, der kaldes "European Clasico", og som er den mest spillede  i turneringens historie.

På trods af Madrids lidt grove kælenavn for Bayern har de overtaget mod Bundesliga-holdet i deres 26 møder med 12 sejre mod Bayerns 11.

I det seneste årti har Madrid haft en fordel i forhold til de tyske giganter.

De 14-dobbelte vindere har slået Bayern ud i hver af deres tre seneste opgør, i semifinalerne i 2014 og 2018 og i kvartfinalen i 2017.

Real fortsatte til at vinde Champions League hver gang. Ancelotti stod selv for skud i 2017, da Cristiano Ronaldos hattrick slog hans Bayern-hold ud i forlænget spilletid på Santiago Bernabeu.

Et par måneder senere fyrede Bayern italieneren, og Madrids tilbagevenden til Allianz Arena er en chance for turneringens mest dekorerede træner til at bevise noget over for sine tidligere arbejdsgivere.

Nu hvor Bayern har mistet grebet om Bundesliga-titlen til Bayer Leverkusen i denne sæson, savner man den høje kvalitet i Ancelottis alt for korte æra.

Dengang var Leverkusens træner Xabi Alonso en vigtig del af Bayerns rygrad.

Ancelotti hævdede, at dommerne dømte dårligt den aften, da Bayerns midtbanespiller Arturo Vidal modtog en hård udvisning, og et af Ronaldos mål var offside.

Det var endnu et eksempel på, at Madrid på en eller anden måde finder en måde at vinde på i Europa, på trods af vanskelige situationer.

Bayern, der har vundet Champions League seks gange, har kun løftet trofæet én gang siden triumfen over Borussia Dortmund på Wembley i 2013.

I modsætning hertil har Los Blancos vundet den fem gange i samme periode.

Barcelonas træner Xavi Hernandez sagde i sidste uge, at Madrids succes avler mere succes, efter at de viste stålsathed ved at besejre mestrene Manchester City efter straffesparkskonkurrence i kvartfinalen.

"Når man har vundet så meget, spiller man med mere ro, mindre desperation og mere selvtillid", sagde Barcelona-træneren.

Det er de kvaliteter, Ancelotti vil opfordre sit hold til at vise i München på tirsdag.

Intet hold uden for Spanien har slået Madrid ved flere lejligheder end Bayerns 11 sejre.

"Det største øjeblik

Thomas Tuchels hold har brug for Champions League-succes for at undgå en elendig sæson, og den største trussel hos dem er den engelske angriber Harry Kane.

Den tidligere Tottenham-angriber har scoret 35 mål i denne sæson, hvilket er en personlig rekord.

"De har haft en hård sæson, men lige nu er de nok i deres bedste periode, og de har Kane, som scorer mange mål," siger Ancelotti.

"Det bliver en lige kamp, en hård kamp, og vi skal også nok kæmpe, men vi glæder os til at spille den og har masser af selvtillid."

Madrids målmand Andriy Lunin blev helten i straffesparkskonkurrencen mod City, da han reddede to straffespark, men han vil føle presset fra Thibaut Courtois ånde ham i nakken, som han forbereder sig på at holde Kane fra at score.

Ancelotti siger, at belgieren er fit igen og vil spille næste weekend i LaLiga, hvilket betyder, at Lunin måske skal kæmpe for sin plads i returopgøret eller den potentielle finale.

Ukraineren begik en fejl i Clasico den 21. april mod Barcelona og forærede catalanerne et mål, men hans hold vandt alligevel 3-2 og fører dermed suverænt i LaLiga.

Bayern-målmand Sven Ulreichs forfærdelige fejl, sidste gang holdene mødtes, kan spille ind på hans kamp.

Som afløser for den skadede Manuel Neuer gik Ulreich efter at samle en tilbagelægning op, før han indså, at han ikke kunne lægge sine hænder bolden.

Reservemålmanden lod den i stedet glide forbi sig til stor glæde for Karim Benzema, som kastede sig over den og sendte Madrid videre til finalen.

Jude Bellingham er trådt i Benzemas sted som Madrids topscorer, og han har leveret varen ved de store lejligheder i denne sæson med tre mål i tre kampe mod Barcelona.

Den engelske landsholdsspiller blev skadet og spillede ikke på sidstedagen i sidste sæson, da Dortmund tabte til Bayern i det tyske titelræs, og Bellingham vil elske at vinde over sine tidligere rivaler i 'European Clasico'.