NBA-Roundup: Celtics overlegne mod Cavs, mens Mavs lægger pres på Thunder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NBA-Roundup: Celtics overlegne mod Cavs, mens Mavs lægger pres på Thunder

Jayson Tatums 25 point hjalp Boston Celtics med at vende tilbage til NBA Eastern Conference-finalen for tredje sæson i træk med en sejr over Cleveland
Jayson Tatums 25 point hjalp Boston Celtics med at vende tilbage til NBA Eastern Conference-finalen for tredje sæson i træk med en sejr over ClevelandAFP
Boston Celtics vandt 113-98 over Cleveland Cavaliers og nåede onsdag frem til den tredje Eastern Conference-finale i træk, mens Western Conference-topseedede Oklahoma City er på randen af eliminering efter et nederlag på 104-92 hjemme til Dallas.

I Boston hjalp Jayson Tatums 25 point Celtics med at nedkæmpe et skadesramt Cavs-mandskab og fuldføre en 4-1-sejr i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Eastern Conferences' bedste mandskab skal møde enten Indiana Pacers eller New York Knicks om en plads i NBA-finalen.

Men mens Boston fortsatte sin fremgang, hænger Oklahoma Citys play-off-kampagne i en tynd tråd efter deres smertefulde nederlag til Dallas.

Mavericks-stjernen Luka Doncic førte an med en triple-double og sluttede med 31 point, ti rebounds og 11 assists.

Mavs fører serien 3-2 og kan sikre sig en plads i Western Conference-finalen med en sejr i kamp 6 tilbage i Dallas på lørdag.

"Vi skal bare vinde én ud af to kampe, og så er det slut," sagde Doncic. "Det står 3-2, men det er ingenting. Vi er nødt til at gøre det færdigt og fortsætte med samme mentalitet."

Doncic var rasende, efter at Mavs havde opgivet initiativet i nederlaget i Texas i søndags, men sagde, at en mere afslappet tilgang havde været nøglen til onsdagens suveræne indsats.

"Nogle gange glemmer jeg, at jeg elsker at spille basketball, det er det, jeg gør," sagde Doncic. "Mit mentale fokus var bare at gå derud med et smil på læben og spille basketball."

Doncic fik offensiv støtte fra Derrick Jones Jr. med 19 point, mens tre andre spillere også lavede et tocifret antal point.

Shai Gilgeous-Alexander blev topscorer for Thunder med 30 point, otte assists og seks rebounds.

Cavs' skader koster dyrt

Tidligere blev Clevelands håb om at komme tilbage i serien med Boston rystet før kampen, da det blev bekræftet, at tre af deres seks bedste spillere - Donovan Mitchell, Jarrett Allen og Caris LeVert - var ude med skader.

Men Cleveland leverede dog alligevel en flot præstation, som gjorde, at de kom inden for tre point af Celtics midtvejs i fjerde quarter.

Evan Mobley var fremragende for Cleveland og lavede hele 33 point, mens Marcus Morris Sr. lavede 25 point fra bænken.

Men netop som Celtics-fansene i TD Garden nervøst spekulerede på, om der var lagt op til et choknederlag, skruede Boston-holdet op for tempoet og bragte sig foran med 14 point ved stillingen 101-87.

Jayson Tatum, som også bidrog med ti rebounds og ni assists, sagde, at Boston havde forberedt sig på et hundeslagsmål på trods af Clevelands skadesramte opstilling.

"Alle, der har spillet i denne liga, forstår, hvad der sker, når et holds bedste spillere er ude," sagde Tatum. "Resten af drengene har mere frihed, de spiller med en anden selvtillid, og de spiller anderledes."

"Vores tankegang, da vi gik ind til denne kamp, var: 'Uanset hvor lang tid det tager, så tager det den tid, det tager'. Vi forventede ikke at vinde kampen i første eller andet quarter. Vi kværnede den ud."

Tatum sagde, at Boston nu var fast besluttet på at bryde deres kedelige rekord i Eastern Conference-finalerne. Boston har tabt i Eastern Conference-finalen i fire ud af fem optrædener siden sæsonen 2016-2017.

"Hvert år byder på forskellige udfordringer," sagde Tatum. "Jeg og resten af holdet har været i konferencefinalen fire eller fem gange.

"Vi er kampklar. Vi ved, hvad der skal til. Vi skal bare lægge de individuelle ting til side og prøve at komme over den forhindring."

Tatum var en af seks Boston-spillere, der endte på et tocifret antal point onsdag, hvor Al Horford lavede 22 og Derrick White 18.

Jrue Holiday sluttede med 13 point, mens Jaylen Brown og Payton Pritchard stod for 11 hver.

Bostons træner Joe Mazzulla hyldede Horfords bidrag, som holdt Celtics oppe i slutningen af kampen for at lukke sejren.

"I aften så du hans gave, hans gave er bare lidenskab, inspiration, sejhed og konkurrencementalitet," sagde Mazzulla.