Svenske stjerner banker USA og får drømmestart på VM i Ishockey

Svenske stjerner banker USA og får drømmestart på VM i IshockeyProfimedia
Sverige fik en drømmestart på VM i ishockey, da de vandt over guldaspiranter fra USA i deres åbningskamp.

Med to stjernespækkede hold er USA og Sverige blevet udskreget som nogle af de største guldfavoritter ved VM.

I Ostrava var det de blå-gule stjerner, der startede bedst. "Tre Kronor" fik en drømmestart og havde godt styr på amerikanerne i første periode. De svenske spillere tilspillede sig en række store målchancer i første periode, men måtte nøjes med et mål gennem Joel Eriksson Ek.

I anden periode fortsatte det fine spil. Stjerneangriberen Lucas Raymond scorede til 2-0, hvorefter USA reducerede, men Marcus Johansson sendte igen svenskerne foran med to mål.

I tredje periode formåede Brock Nelson tidligt i perioden at reducere for amerikanerne og USA fortsatte med at presse på efter reduceringen, mens den svenske offensiv var gået lidt i stå.

Med omkring to et halvt minut tilbage at spille fik USA en gylden mulighed for at udligne i form af et powerplay, hvor de ramte stolpen. .

Men Sverige red stormen af, og både Victor Hedman og Eriksson Ek scored i tomt mål og sikrede en svensk åbningssejr på 5-2.

En yderst vigtig sejr for svenskerne, som nu må betegnes som favoritter til at vinder deres Gruppe B.

I dagens andre kampe besejrede Tykland Slovakiet med 6-4 mens Schweiz vandt over Norge med 5-2