Optimistisk Vingegaard-chef tror fortsat på Tour-hattrick

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optimistisk Vingegaard-chef tror fortsat på Tour-hattrick

Vingegaard restituerer hurtigt, siger hans holds sportsdirektør.
Vingegaard restituerer hurtigt, siger hans holds sportsdirektør.Profimedia
Der har været stor mystik og tvivl om Jonas Vingegaard, siden han styrtede voldsomt i Baskerlandet Rundt i begyndelsen af april.

Visma-holdet holder kortene tæt til kroppen, men fredag kommer sportsdirektør Merijn Zeeman med en positiv melding om den dobbelte Tour de France-vinder i det hollandske medie Wielerflits.

"Det vil blive svært for Jonas at vinde Tour de France, men det er bestemt ikke umuligt. Han har travlt med sin genoptræning hver dag og får rådgivning af vores medicinske stab og fysioterapeuter," siger Merijn Zeeman.

"Vi holder absolut muligheden åben for, at han kommer til Tour de France. Jonas er ekstremt talentfuld, og vi ved, at han restituerer ekstremt hurtigt. Vi gør status hver uge. Den medicinske stab kan lige nu ikke sige så meget om, hvad for et program han kan følge. Det må vi vente og se, men vi håber absolut stadig, at han kan forsvare sin Tour-titel," siger Merijn Zeeman.

I sit voldsomme styrt på en nedkørsel i Baskerlandet Rundt brækkede Jonas Vingegaard sit kraveben og flere ribben, ligesom han punkterede en lunge.

Han var indlagt på et hospital i det nordlige Spanien i 12 dage og er gået glip af vigtige træningsdage.

Nu fastslår Merijn Zeeman også, at Jonas Vingegaard går glip af Critérium du Dauphiné, som den danske bjergged egentlig skulle have brugt som forberedelse til Tour de France.

Sportsdirektøren mener dog ikke, at det ugelange franske etapeløb er afgørende for, om Jonas Vingegaard kan komme i tilstrækkeligt god form før Tour de France.

"Dauphiné er ikke et nøgleløb for Jonas frem mod Tour de France. I 2021 kørte han også Dauphiné, mens han var på vej tilbage fra en skade. Først på sidste etape fik han hul igennem og sluttede som toer på den etape. Jeg er overbevist om, at han med en god træningsblok i den periode kan arbejde på sin form og ankomme til Tour de France i topform," siger Merijn Zeeman.

Hvor Jonas Vingegaard befinder sig, og hvordan han i øjeblikket træner, fortæller sportsdirektøren intet om.