Giro-dansker får frie tøjler til at genfinde selvtilliden: Skal blive ved med at tro på det

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Giro-dansker får frie tøjler til at genfinde selvtilliden: Skal blive ved med at tro på det

Både 2023 og 2024 har været karakteriseret ved slemme styrt for Mikkel Frølich Honoré.
Både 2023 og 2024 har været karakteriseret ved slemme styrt for Mikkel Frølich Honoré.Profimedia
I 2021 vandt han etaper i Baskerlandet Rundt og Coppi e Bartali, blev nummer tre i Clasica San Sebastian og var nærmest garant for en topplacering.

Men de bedste resultater ligger efterhånden langt tilbage i tiden for cykelrytteren Mikkel Honoré.

Dårlige oplevelser avler ofte dårlige oplevelser, forklarer Matti Breschel, der er sportsdirektør for landsmanden på EF.

"Som rytter mister man lynhurtigt troen på, at man kan gøre det. Man kommer ind i en ond spiral, og man glemmer, hvordan man vinder cykelløb, når man har været langt væk fra finalerne," siger han.

Honoré slog igennem på Quick-Step, men skiftede sidste år den blå-hvide trikot ud med den lyserøde fra det amerikanske cykelhold.

Siden har der været langt mellem succeserne. 2024-sæsonen startede da også uheldigt for den 27-årige dansker, som styrtede slemt og brækkede to ribben i Tirreno-Adriatico.

Fra lørdag er han en del af EF's hold i Giro d'Italia, og her skal han forsøge at genopdage evnen til at køre med om sejrene.

"Han mangler måske lidt selvtillid, og det er planen, at han skal prøve at finde den i Giroen. Der er nogle etaper, der passer ham rigtig godt, og han får rimeligt frie tøjler."

"Man skal blive ved med at tro på det og arbejde med sig selv. Lige pludselig kommer det også for Mikkel, for vi ved, hvad han er i stand til, og han kender selv sine egne kvaliteter," siger Matti Breschel.

Breschel skal selv sidde i følgebilen under Giroen og har sammen med holdet en ambition om at tage en etapesejr med hjem.

"Holdet, vi stiller med, er ikke det bedste eller stærkeste klassementshold. Vi har heller ikke nogen sprinter, så det er der, vi står svagest. Vi skal ud foran og forsøge at vinde en etape gennem et udbrud. Og måske en bjergtrøje, men det er svært at planlægge," konstaterer den tidligere toprytter.

Ud over Honoré og holdkammeraten Michael Valgren deltager DSM's Tobias Lund Andresen, Tudors Alexander Kamp og UAE's Mikkel Bjerg i det italienske etapeløb.