Iskaptajn måber over VM-publikum: Det vil jeg altid huske

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Iskaptajn måber over VM-publikum: Det vil jeg altid huske

Iskaptajn måber over VM-publikum: Det vil jeg altid huske
Iskaptajn måber over VM-publikum: Det vil jeg altid huskeMichal Cizek/AFP
Hvis man vil have et indtryk af, hvor stor ishockeysporten er i Tjekkiet og i hovedstaden Prag, er det bare at kaste et blik på tilskuertallene ved det igangværende VM.

Lørdag, Danmark mod Østrig. To mellemklassenationer uden internationale stjerner. Tilskuertal: 15.719.

Søndag var der over 16.000 til Danmarks kamp mod Canada. Endda på en dag, hvor der ikke var en kamp med Tjekkiet på programmet til at trække et salg af heldagsbilletter.

"Jeg er imponeret over, hvor meget tjekkerne elsker ishockey. I min verden burde VM være i Danmark eller Prag hvert år. Det er simpelthen fantastisk," siger den danske kaptajn, Jesper Jensen Aabo.

"Det er enormt sjovt at spille for fuldt hus, og det er altså ikke normalt, at der er det til en kamp mellem Danmark og Østrig. Samtidig er der ishockeystemning overalt i byen. Det er sådan, VM altid bør være," siger han.

Tjekkerne kommer heller ikke kun for at lade sig underholde. Publikum lever sig voldsomt ind i kampene, selv når det ikke er de lokale helte, der er på isen.

Da Danmark i en periode havde Canada på hælene, var der massiv opbakning fra lægterne. Som om tjekkerne forsøgte at blæse pucken ind i det canadiske mål.

"Hele hallen råbte på os, da vi pressede på for at udligne. Det er sådan nogle oplevelser, jeg altid vil huske, også når karrieren engang er forbi," siger Jesper Jensen Aabo.

Tirsdag optræder Danmark for tredje gang i arenaen i Prag. Her gælder det Norge i en kamp, der begynder 16:20.