Foden sender guldet til Manchester med dobbelt scoring i sidste spilledags-brag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Foden sender guldet til Manchester med dobbelt scoring i sidste spilledags-brag

Opdateret
Phil Foden dannede igen grobunden for en City-sejr. Denne gang i guldkampen.
Phil Foden dannede igen grobunden for en City-sejr. Denne gang i guldkampen.AFP
Pep Guardiola har ført Manchester City til nok en triumf i den hjemlige liga, efter det for nylig mislykkedes klubben at nå Champions League-finalen. De vinder det engelske mesterskab for fjerde gang i træk efter en sejr på 3-1 over West Ham. En samtidig sejr til Arsenal ændrer ikke på det faktum, at Manchester forbliver lyseblåt.

To hurtige scoringer af den nykårede årets spiller i England, Phil Foden, lagde grundlaget for sejren.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Muhammed Kudus reducerede kort inden pausen og skabte dermed en smule spænding.

Rodri udbyggede dog føringen med et tørt hug fra kanten af feltet efter en time, og fik dermed cementeret triumfen for de lyseblå.

Pep Guardiolas hold har domineret ligaen i det seneste årti og har nu vundet seks af de seneste syv Premier League-titler. På trods af en stærk udfordrer i denne sæson i form af Arsenal har Citys stjerner leveret, når det har betydet noget - en evne, de har finpudset i de senere år.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Den eneste gang, Manchester City ikke har vundet Premier League i de sidste syv sæsoner, var i 2019/20, hvor Liverpool vandt det, der i vid udstrækning betragtes som COVID-sæsonen. 

Før de sidste to sæsoner var Liverpool den eneste seriøse udfordrer til Citys trone, men Arsenal har i nogen grad overtaget pladsen fra Klopps mandskab.

I modsætning til sidste sæson, hvor Arsenals titelambitioner kollapsede i april, har The Gunners taget duellen mod City helt til den sidste spillerunde i denne sæson.

En vigtig årsag til Arsenals forbedring denne gang var, at de slog Manchester City i kampen om at hente Declan Rice for en net sum på 914 millioner kroner - rekord for en engelsk spiller.

Rice har ikke kun tilført defensiv stabilitet med sin sine formidable evner til at læse spillet, men han har også tilført kvalitet og kreativitet til Arsenals angrebsspil.

Fodens magiske sæson
Fodens magiske sæsonOpta by Stats Perform/AFP

Det er en anden englænder, i form af Phil Foden, der har spillet hovedrollen for Manchester City i fraværet af den skadede Kevin De Bruyne, og det er svært at tro, at City ville have vundet ligaen uden Fodens magi.

Foden har været komplet brilliant for City i denne sæson.
Foden har været komplet brilliant for City i denne sæson.Profimedia

Det understregede han på fornemste maner i dagens kamp.

Selvom både Arsenal og Manchester City har haft en sæson, hvor de har fortjent titlen som rosinen i pølseenden, så har City ikke tabt et eneste point, siden de spillede uafgjort mod Arsenal den 31. marts, mens Arsenal tabte 2-0 til Aston Villa i april.

Medierne peger på det nederlag som den kamp, der kostede dem titlen, men i virkeligheden var det lige så skadeligt for deres titelaspirationer kun at få ét point i to kampe mod midterholdet Fulham.

Manchester City har derimod gjort, hvad de altid gør i slutfasen - vinder, vinder - og vinder.