Thomas Frank EKSKLUSIVT: Umuligt at konkurrere med Top 6 eller 7

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Thomas Frank EKSKLUSIVT: Umuligt at konkurrere med Top 6 eller 7

Thomas Frank forventer mere af Brentford i næste sæson
Thomas Frank forventer mere af Brentford i næste sæsonAFP
Brentford har endnu engang sørget for at overleve i den bedste engelske række, og det er endda med et af Premier Leagues mindste budgetter. Thomas Franks hold har haft meget at slås med, men han godkender alligevel sæsonen.

"Man vil altid have mere, men ja, jeg tror, vi kan skrive under på, at denne sæson er godkendt. Mange mennesker, både i og uden for klubben, siger til mig, at dette måske er den mest succesfulde sæson, vi har haft, når man tænker på, hvor meget modgang vi har mødt."

Det har været en lang sæson for Brentford og deres danske manager Thomas Frank (50), men nu hvor den lakker mod enden, er han alligevel tilfreds med sæsonen.

"Vores topscorer med 20 mål i Premier League i sidste sæson blev suspenderet i seks måneder. Derudover tror jeg, at vi sammen med Newcastle har haft flest skader at slås med. På et tidspunkt havde vi syv faste startere ude, og vi har manglet nøglespillere på forskellige tidspunkter i hele sæsonen."

"Vi har været nødt til at ændre vores system og tilpasse os hele tiden. Og det i den hårdeste liga i verden og med vores budget."

"Sidste sæson havde vi det mindste budget, og i denne sæson er vi igen blandt de mindste i ligaen. I betragtning af alt det, synes jeg, at sæsonen har været ok ," fortsætter Frank i en eksklusiv samtale med Tribal Football. Alligevel kan han ikke rigtig slippe for at være lidt irriteret over, hvordan tingene er gået.

"Vi vil gerne være et aktiv for Premier League; vi vil ikke bare være med. Jeg siger ikke, at vi skal være i top 10 i næste sæson, for i denne liga kan man hurtigt miste momentum, fordi niveauet er så højt. Men jeg hader, når folk lykønsker mig med at have overlevet endnu en sæson."

"Det er pissekedeligt, undskyld mit franske. Jeg ved, at det er den hårdeste liga i verden, og i sidste ende handler det om at vinde kampe. Det forstår jeg godt. Men vi trænede så hårdt i pre-season for at tage os selv til det næste niveau, og se bare på de første 10-12 kampe i sæsonen. Vi gik frem på alle de offensive statistikker.

"Og så kom skaderne. Jeg ville virkelig gerne have prøvet noget mere i denne sæson, men i sidste ende nøjes man med minimumsmålet, som naturligvis er at blive i Premier League," siger Frank, som mener, at Brentford bør blande sig med hold omkring midten af tabellen.

"Jeg har en teori om, at man ikke kan røre top seks eller syv, medmindre de virkelig har en dårlig sæson. Det betyder, at vores plads er et sted mellem otte og 17, og i en magisk sæson kan vi måske komme endnu højere op. Ja, penge taler, men det er muligt at slå oddsene, som vi har bevist i mine syv år i klubben."

Brentford har haft en hård sæson
Brentford har haft en hård sæsonFlashscore

Tre dårlige kampe under standard

Apropos at slå oddsene, så er Frank ved at være godt træt af at høre folk sige, at Brentford er for stor en mundfuld.

"Hvis man bare ser på budgetterne, så er det rigtigt, at vi spiller over evne, men jeg synes virkelig, at vi har gode spillere. Jeg synes også, at vi er rigtig gode til at få det optimale ud af de spillere. Vi har en rigtig god struktur og en fantastisk kultur, som kan bringe dig langt."

"Der er ikke én af vores tre sæsoner i Premier League, hvor man kan pege på os og sige, at vi fik mere, end vi fortjente."

"Vi blev nummer ni i sidste sæson, og der var ikke noget, der tydede på, at vi skulle være endt lavere. Det var snarere et spørgsmål om, hvorvidt vi ikke skulle have sluttet endnu højere. Så jeg mener virkelig, at vi har præsteret i overensstemmelse med vores standarder," siger Frank og peger på tre undtagelser i denne sæson.

"Vi tabte hjemme til Everton, vi tabte udekampen mod Sheffield United, og da vi tabte 4-2 mod West Ham. De tre var virkelig dårlige præstationer fra vores side. I alle andre kampe har vi i det mindste præsteret på et rimeligt niveau."

Brentfords seneste form
Brentfords seneste formFlashscore

At sætte tingene i perspektiv

I modsætning til et par af hans kolleger på sidelinjen ser man sjældent Thomas Frank i et raserianfald, hvilket gjorde det endnu mere bemærkelsesværdigt, da han pludselig lod sine frustrationer komme til udtryk på en pressekonference i løbet af sæsonen, ikke mindst fordi det var rettet mod Brentford-tilhængere.

"Ja, jeg blev lidt irriteret over at blive buhet ud af banen mod Chelsea. Det var ikke en god første halvleg, og vi var bagud 1-0, men det er Chelsea, vi er oppe imod, kom nu! Tingene skal sættes i perspektiv. Hvis vi ikke havde præsteret, hvis vi havde været bagud 4-0, så var det fair nok, men ikke på det tidspunkt," siger Frank, der har en god status i Brentford-miljøet.

"Jeg er helt klar over, at det kan ændre sig efter tre nederlag på stribe, jeg er ikke dum, men jeg har min mening, og jeg har aldrig været bange for at sige den. Jeg prøver bare at udtrykke den på en anstændig måde."

Brentford-bossen er ved at blive nummer fire på listen over de længst siddende managers i de fire bedste engelske ligaer, når Jürgen Klopp forlader Liverpool til sommer. Da Klopp annoncerede sit farvel, sagde Manchester City-manager Pep Guardiola, at tyskeren havde gjort ham til en bedre manager, og Frank hentede også inspiration fra Klopp. Men også fra alle andre managere.

Smigrende forbindelser til United og Liverpool

"Jeg tror virkelig, at alle managere i Premier League inspirerer mig på en eller anden måde. Det er nemt at pege på de to største navne, Klopp og Pep, men jeg synes også, det er imponerende, hvad Eddie Howe har gjort i Newcastle, for eksempel. Jeg har også stor respekt for det, Sean Dyche gør i Everton."

"Chris Wilder har ikke haft den bedste sæson, men jeg kan huske, at jeg stod over for ham første gang i Sheffield United og var virkelig imponeret over strukturen på hans hold. Jeg ser virkelig på, hvad alle de andre gør, og så vrider jeg det på min egen måde," siger Frank, som beklager, at den gamle tradition med, at managere deler et stille øjeblik sammen efter en kamp, er forsvundet en smule.

"Sean Dyche fortalte mig, at det er en uddøende tradition. Men han og jeg gør det, og jeg har selvfølgelig også gjort det med Rob Edwards (Luton) og David Moyes. Jeg gjorde det også med Brendan Rodgers, så de britiske drenge, mere eller mindre," siger Frank, som var en af de managere, der blev rygtet til at overtage efter Klopp i Liverpool, ligesom der nu er snak om, at han skal overtage efter Erik ten Hag i Manchester United.

Selv om han synes, at rygterne er smigrende, elsker han stadig livet i Brentford.

"At blive sat i forbindelse med sådan en stilling er selvfølgelig en anerkendelse af ens arbejde på en eller anden måde, men som jeg har sagt mange gange; jeg har ikke noget problem med at blive, hvor jeg er, i lang tid. Det er meget tæt på det perfekte fodboldliv," siger danskeren, der er begyndt at forberede sig på sin fjerde sæson i Premier League. Der er ingen tvivl om, at han har tænkt sig at gøre noget ud af det.

Følg Premier League på Flashscore.