FCK - FCM LIVE: Sådan forløb intenst drama i Parken (Se karakterer)

FC
FCProfimedia
Der er lagt til op til højspænding i Superligaen, når FC København og FCM mødes torsdag aften i et opgør, der kan have afgørende indflydelse på slutstillingen. Du kan følge kampen med live updates her.

Se spillernes karakterer her:

FC København - FC Midtjylland - Spiller karakter
FC København - FC Midtjylland - Spiller karakterFlashare

Det var en højdramatisk kamp med store chancer i begge ender. FC Midtjylland beviste deres berettigelse i guldkampen, da de stod utroligt godt organiserede i forsvaret trods et voldsomt pres fra hjemmeholdet. Orri Oskarsson havde en skidt aften og brændte store chancer for FCK'erne, som dog kom meget tæt på i slutminutterne efter at Diogo Goncalves havde reduceret på straffespark. FCK kastede alt inklusive Grabara med frem i slutminutterne, men lige meget hjalp det, midtjyderne afviste alt, og har nu for alvor taget taktstokken i guldkampen, hvor de nu selv kan afgøre mesterskabet.

90' (+10): SLUT: FCM holder stand trods et fuldstændigt vanvitttigt FCK-pres til sidst og tjener tre meget værdifulde points i guldjagten

90' (+5): FCK kaster alt frem, mens gæsterne forsvarer med mand og mus

90'(+2): GULT KORT -  Gue-Sung Cho får gult kort efter en hævnakt på Kevin Diks

90': Det er lagt syv tillægsminutter til

87': MÅL (1-2) - Diogo Goncalves udnytter den store chance, sender Fraisl den forkerte vej og scorer sikkert

86: STRAFFE - FCK får straffe efter en hovedstødsduel, hvor en Midtjylland-spiller rammer bolden ulovligt på armen

Kevin Diks støder til bolden
Kevin Diks støder til boldenMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

78': STOR CHANCE - Osorio er meget tæt på at lukke kampen, da han stjæler bolden fra Ankersen og undslipper et par tacklinger, men hans afslutning et par meter uden for feltet i fri position mangler præcision og drøner forbi Grabaras mål

76': UDSKIFTNING: Franculino Djú går ud og erstattes af Juninho

73': Gæsterne får en puster efter et meget intenst pres fra FCK, og får taget tempoet stille og rolig ud af kampen, ved at køre bolden rundt i sikre kombinationer

69': UDSKIFTNING: Paulinho bliver erstattet af Victor Bak Jensen. FCK tager William Clem går også ud for hjemmeholdet. Ind kommer Diogo Goncalves.

66': STOR CHANCE: Det er bare ikke Oskarssons aften, da han for tredje gange inden for få minutter kommer højest til et farligt indlæg, men igen ikke kan finde netmaskerne

64': GULT KORT: Midtjyderne får deres femte gule kort, da Brynhildsen hiver Achouri i trøjen og bremser et FCK-angreb

63': UDSKIFTNING - Christian Sørensen kommer på banen i stedet for Birger Meling.

60': STOR CHANCE - FCK brænder sin næste store chance, da et flot indlæg af Achouri igen bliver headet ved siden af mål af Oskarsson

55': STOR CHANCE - Achouri undslipper flere jyske tacklinger, fører bolden fremragende fremad og finder Elyounoussi. Hans indlæg havner  hos Oskarsson, der header bolden over mål fra få meters afstand. Her burde han have scoret.

49': GULT KORT - Magnus Mattsson ser gult, da han bremser en kontra fra gæsterne

47': FCM er tæt på at punktere kampen straks fra starten på 2. halvleg, da Ola Brynhildsen i en kontra skyder snært forbi efter flot opspil.

46': UDSKIFTNING: Andre Rømer, Ola Brynhildsen og Adam Gabriel kommer ind. Ud går Henrik Dalsgaard, Charles og Emiliano Martinez.

46': UDSKIFTNING: Rasmus Falk kommer ind i stedet for Denis Vavro.

46': 2. halvleg sparket i gang

FCK - FCM - Statistik
FCK - FCM - StatistikFlashare

PAUSE: De to hold går til pause til en højlydt pibekoncert fra FCKs fans i Parken - FCK startede kampen bedst, skabte en stor chance allerede efter få sekunder, og styrede kampen med flotte små kombinationer. Det virkede egentlig kun som et spørgsmål om tid, hvornår hjemmeholdet ville bringe sig foran før Kamil Grabara efter 23 minutter tabte bolden lige ud i fødderne på Franculino. FCK troede, at de havde fået udlignet efter 35 minutter, da Orri Oskarsson fik skrabet bolden over stregen efter en grim fejl af Fraisl, men målet blev korrekt annulleret for offside. Og et halvt minut senere lå bolden i stedet i FCKs netmasker, da FCM's Charles kynisk straffede en fejl af Denis Vavro.

42': GULT KORT - De gule kort bliver ved med at regne ned over midtJyderne, da Osorio ser gult for et hårdt frispark mod Achouri

40': GULT KORT - Henrik Dalsgaard ser gult for et hårdt benspænd på Elias Achouri

35': MÅL (0-2) Efter at FCK har fået et mål annulleret, fordobler Charles gæsternes føring, da en kæmpe opspilsfejl fra fra Denis Vavro havner i fødderne på Osorio, der hurtigt Charles i feltet, og Charles skruer den uden for Grabaras rækkevidde

31': GULT KORT - Gæsterne får et nyt gult kort, da Charles nedlægger Ankersen, da han er ved at slippe fri

29': GULT KORT - Emiliano Martinez fra Uruguay bliver den første spiller, der modtager et gult kort i aftenens kamp for et benspænd.

28': Sikke et chok i Parken! Gæsterne har stået lavt og overladt meget af spillet til FCK, og det kampbillede vil formentlig ikke ændre sig meget fra nu af, hvor gæsterne kom i front takket være en helt usandsynlig gave fra Grabara

23': - MÅL (0-1) - Mod spil og chancer kommer gæsterne foran, da Kamil Grabara taber et indlæg lige ud i fødderne fra Franculino, der fra kort afstand let kan trille bolden i mål.

21': FCM pakker sig, men FCK formår alligevel at skabe en stor chance da, Peter Ankersen bliver spillet fri i feltet, men gæsterne får blokeret i sidste sekund.

Tifo fra FCK tilhængerne
Tifo fra FCK tilhængerneMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

14': Hjemmeholdet har 67% af spillet og dominerer spillet med masser af fikse små, effektive kombinationer. Det er lige ved at bære frugt, da Mohamed Elyounoussi bliver spillet flot fri på kanten af feltet, men han får for meget luft under afslutningen, der flyver over mål.

10': FCK lægger hårdt pres på gæsterne, der har svært ved at spille bolden ud af deres egen forsvars-zone. Det er lige ved at føre til en uventet chance for Peter Ankersen, men Henrik Dalsgaard får sparket væk i sidste sekund.

6': Birger Meling er heldig med ikke at komme i dommerens bog efter et hårdt frispark på Dario Osorio, hvilket giver gæsterne en god dødbold-situation, men hjemmeholdet clearer frisparket uden problemer.

2': STOR CHANCE: Allerede efter få sekunder får FCK en kæmpe chance, da sløset forsvarsarbejde fra Sverrir Ingi Ingason giver Orri Oskarsson en kæmpe chance, men Fraisl redder den store chance med en refleksredning

1': KICK-OFF - Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen har fløjtet kampen i gang

Kl. 19.41 - Sådan har statistikken set ud for de seneste gange, de to hold har mødtes:

Kl. 19.22 - Jonas Lössl har døjet med en mindre skade i ugens løb og ikke er blevet meldt fuldt ud kampdygtig til opgøret. Det er derfor Martin Fraisl har overtaget hans plads i målet til aftenens kamp. Det oplyser FCM Midtjylland på sin hjemmeside.

Kl.19.01 - Jacob Neestrup har givet genvalg til 10 af de spillere, der startede i sejren over Brøndby. Den eneste ændring er Birger Meling, der erstatter karantæneramte Elias Jelert.

FC Midtjyllands træner Thomasberg har noget overraskende valgt at skifte på målmandposten til kampen mod FCK. Jonas Lössl glider således ud på bænken, og bliver erstattet af Martin Fraisl i målet.