Badminton forbund går nye veje: Landstræner rejser med Axelsen og Antonsen op til OL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Badminton forbund går nye veje: Landstræner rejser med Axelsen og Antonsen op til OL

Landstræner rejser med Axelsen og Antonsen op til OL
Landstræner rejser med Axelsen og Antonsen op til OLProfimedia
Danmarks to bedste badmintonspillere Viktor Axelsen og Anders Antonsen får selskab af landstræner Kenneth Jonassen i de sidste turneringer op til OL for at optimere forberedelserne frem mod legene i Paris denne sommer.

Ved to herresinglers sidste to turneringer inden OL vil Kenneth Jonassen sidde på en trænerstol bag banen.

Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Normalt coacher cheflandstræneren ellers kun de to ved mesterskaber som EM, VM og OL, da de begge er udtrådt af Badminton Danmarks eliteprogram og dermed er selvstændige spillere.

"Vi har været i dialog med Viktor og Anders, og sammen har vi vurderet, at det vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL og understøtte deres samarbejde med Kenneth under OL", siger sportschef Jens Meibom.

"Det er en enkeltstående undtagelse fra den generelle aftale, vi har med Viktor og Anders, men vi mener, at det rigtige at gøre, fordi OL har så stor betydning for dansk badminton og eliteprogrammet."

Det er ved Indonesia Open i starten af juni og Canada Open i første del af juli, at Jonassen skal coache Danmarks to bedste spillere.

I Indonesien sker det sammen med Henrik Rohde og Joachim Persson, som normalt coacher henholdsvis Axelsen og Antonsen. I Canada coacher Jonassen alene.

Axelsen og Antonsen er tilfredse med tiltaget.

"Jeg er glad for den aftale, der er lavet med Badminton Danmark. Det giver god mening i forhold til at skabe de bedst mulige vilkår og rammer for at præstere optimalt under OL", siger Axelsen, der vandt OL-guld i 2021.

"OL er noget af det ypperste, så det giver kun mening, at dialogen og samarbejdet med Kenneth Jonassen er fuldstændig optimalt, når vi skal ind og kæmpe for en medalje til Danmark", supplerer Antonsen.

Badmintonturneringen ved OL spilles fra 27. juli til 5. august.