Tidligere kaptajn efter schweizertæv: "Personlige fejl koster os i hvert fald fire mål"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere kaptajn efter schweizertæv: "Personlige fejl koster os i hvert fald fire mål"

Der var for mange fejl på det personlige plan, mener Green
Der var for mange fejl på det personlige plan, mener GreenProfimedia
Danmark fik igen stryg mod Schweiz, og den tidligere landsholdspillere og landskampsrekordholder, Morten Green, mener, at halvdelen af schweizernes mål var udtryk for personlige fejl fra danskernes side.

Danmark havde det som forventet svært mod Schweiz, der ikke behøvede at rulle sig ud for alvor. 8-0 lød cifrene efter en kamp, der udstillede danskernes defensive kvaler.

”Jeg synes egentlig, at holdet kommer ret godt ud, og spiller gennemgående en god første periode. De sidste 40 minutter er envejs-trafik. Schweiz er klart bedre end Danmark, og efter 4-0 i starten af anden periode, spiller Danmark for ren overlevelse og for at holde cifrene nede. Den defensive struktur mangler,” fortæller Morten Green til Flashscore.dk.

Noget af det, der gik galt for Danmark, var personlige fejl, og det mener Green tydeligt både afspejles i kampens forløb samt resultatet.

”Det er to personlige fejl der giver mål i første periode, og samlet set er der i hvert fald fire personlige fejl, hvor man ret beset bare giver et mål væk.”

Den nye landstræner har proklameret, at han gerne vil give Danmark et mere offensivt udtryk. Omstillingen fra den tidligere spillestil til den nuværende ser ud til at koste Danmark på måltavlen.

”Det kan man godt være bange for. Man vil måske gerne spille lidt mere frit, men når det så går galt, så går det rigtigt galt. I dag mod Schweiz tænker jeg ikke, man er kommet med et offensivt mindset, i og med man også spillede i går. Hvis man har, formåede man det ikke,” lyder det fra Green, der ikke vil høre tale om, at det danske landshold betaler lærepenge.

”Vi har været i A-gruppen siden 2003, så det med lærepenge bør vi som nation være ude over. Danmark skal vide, hvad der skal til, mod alle typer af modstandere."

Anden periode var igen skidt set med danske briller. Selvom det kunne virke som en tendens, kan den tidligere landsholdskaptajn ikke præcist sætte fingeren på, hvorfor Danmark kæmper så meget med tingene i den midterste periode.

”Anden periode har i hvert fald kostet Danmark dyrt i turneringen. Kampen mod Norge bliver reelt afgjort der, briterne var også bedre end Danmark i anden periode. Det var Schweiz og Tjekkiet også, men det er nationer på at andet niveau”.

OL-kvalifikationen venter på den anden side af sommerferien. Trods det lidt pauvre VM er Morten Green ikke specielt nervøs i forhold til dansk kvalifikation til legene i Paris.

”Jeg nægter at tro på, vi skal være nervøse for de to første kampe mod Storbritannien og Japan. Skal man snakke om de berømte lærepenge, så har man lige betalt nogle mod briterne. Danmark vil også være favoritter mod Norge. Det bliver ikke bare at køre den i garagen, men jeg er rimeligt fortrøstningsfuld. Selvom Norge mangler nogle spillere til dette VM, er det slet ikke spillere af den kaliber, som Danmark henter ind,” vurderer Morten Green.

Finland venter i den sidste kamp i gruppen. Det vides ikke endnu, om Danmark stadig har noget at spille for. Landsholdets videre skæbne får ingen indflydelse på programmet for spillerne, inden de træder ind på isen mandag aften. Morten Green tror ikke, der er mange spillere der skal se ishockey på TV.

”Jeg tror Danmark har brug for at "rense ruderne". Søndag tror jeg ikke kommer til at handle meget om ishockey, hvor der skal holdes så meget fri som muligt. Mandag samles tropperne, og så må vi se, hvilke muligheder der foreligger.”

Uagtet om Danmark kan kvalificere sig til en kvartfinale i den sidste kamp, tror Green ikke, at det vil få noget indflydelse på, hvordan landsholdet griber kampen an.

”Det handler om at afslutte VM med maner. Det sidste indtryk betyder noget, og det kræver en god præstation og et godt resultat mod finnerne. Det kan jo også vise sig, at hvis Danmark taber til finnerne, at man ender som nr. 7 i gruppen. Det vil selvfølgelig ikke være godkendt”, siger Green.

Danmarks sidste gruppekamp ved VM spilles mandag aften kl. 20:20 mod Finland.