Dansk VM-kaptajn mærker alderen trykke: Vil hjem om to år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk VM-kaptajn mærker alderen trykke: Vil hjem om to år

Jesper Jensen Aabo, her i aktion ved VM i 2021, forventer at vende snuden mod Danmark om to år.
Jesper Jensen Aabo, her i aktion ved VM i 2021, forventer at vende snuden mod Danmark om to år.Gints Ivuskans/AFP
Som 32-årig er Jesper Jensen Aabo vel stadig i det, man kalder den bedste ishockeyalder. Men den danske landsholdskaptajn lægger ikke skjul på, at mange års slid er begyndt at sætte sig sine spor.

Han var blot 17, da han spillede sin første fulde sæson for Rødovres førstehold og stadig teenager, da han i 2011 debuterede ved A-VM.

13 VM-turneringer i træk er det blevet til. Han spillede sin landskamp nummer 200 mod Canada i søndags.

"Jeg føler mig ældre, end jeg egentlig er. Det har været mange kampe i mange år. 200 landskampe svarer til fire ekstra sæsoner i en klubkarriere. Det er klart, at det slider."

"Der er mange af de yngre på landsholdet, der tror, at jeg er meget ældre, end jeg er, fordi jeg har været med så længe. Det gør lidt ondt," siger Jesper Jensen Aabo med et grin.

Han har været vidt omkring i sin ishockeykarriere. En årrække i Sverige. Fire sæsoner hos Jokerit i KHL. En tur til Tyskland og nu Klagenfurt i Østrig.

Her har han netop forlænget med to år. Når kontrakten udløber, har han været i udlandet i 16 år. Og så er det slut.

"Min kone vil gerne hjem om to år, for der starter vores søn i skole. Om karrieren skal fortsætte i Danmark, må tiden vise. Det kommer kroppen nok også til at bestemme."

"Jeg har ikke gjort mig så mange tanker om det endnu. 32 er stadig en okay ishockeyalder. På et tidspunkt kommer der jo en ende på det. Men jeg føler stadig, jeg har et par gode år i mig," siger Aabo.

Umiddelbart før VM præsenterede den professionelle overbygning på hans barndomsklub, Rødovre, en ny ejerkreds. Håbet er, at der nu kommer ro og fremtidsperspektiver i en klub, der i nogle år har været i permanent krise.

Blandt de nye ejere af Rødovre Mighty Bulls er i øvrigt Jesper Jensen Aabos svoger, den tidligere fodboldlandsholdsspiller Daniel Wass.

"Jeg håber, at de får opbygget noget godt. Det kunne da være sjovt at afslutte min karriere der. Men det kræver også, at der bliver vundet nogle kampe, hvis det skal være interessant," siger landsholdskaptajnen.