Pennen gløder: Danske ishockeyklubber har gang i underskrifterne frem mod ny sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pennen gløder: Danske ishockeyklubber har gang i underskrifterne frem mod ny sæson

Villiam Haag er fortid i Sønderjyske
Villiam Haag er fortid i SønderjyskeDanmarks Ishockey Union
Selvom der er sommerferie i de danske Metal Liga-klubber, og der er VM i Tjekkiet, så ligger administrationerne ikke på den lade side. Tirsdag har budt på flere signings i form af klubskifter, men også nogle kontraktforlængelser.

I Vojens må de nykårede danske mestre fra Sønderjyske vinke farvel til deres kaptajn Villiam Haag, der forlader Sønderjylland for at komme tættere på sin familie i Sverige.

”Det har været en fornøjelse at have Villiam med på rejsen de sidste to år. Han har været en ledertype med de helt rigtige værdier, og vi kommer til at savne ham. Villiam og Emma skal være forældre, og jeg har fuld respekt for, at han vælger at flytte tættere på familien. Vi skylder ham en stor tak, og vi ønsker ham og familien alt det bedste for fremtiden,” siger direktør Klaus Rasmussen til klubbens hjemmeside.

I 111 kampe i Metal Ligaen blev det til 52 mål og samlet set 113 point for Haag, der tidligere i 2024 også vandt Final 4.

I Aalborg er pulsen ved at nærme sig det normale efter granatchokket, der landede grundet rod i regnskaberne. Nu har en ægte Aalborg-dreng sat sin signatur på en treårig kontrakt.

27-årige Lasse Bo Knudsen fortsætter i Pirates-trøjen, hvor det allerede er blevet til over 500 kampe for den bomstærke back. Knudsen har aldrig spillet andre steder end i Aalborg, foruden 12 landskampe for Danmark.

”Lasse Bo er en solid back, der har godt styr på det defensive arbejde og sætter en stor ære i det. Han arbejder hårdt og placerer sig godt i egen zone, og rydder op foran George (Sørensen,red), hvis der kommer modstandere tæt på ham under spillet,” udtaler sportschef Ronny Larsen til holdets hjemmeside.

En anden back, der er i periferien af det danske landshold, er Daniel Baastrup. Før sidste sæson købte Baastrup sig ud af sin aftale med Herlev Eagles for at følge med cheftræner Patric Wener til Frederikshavn.

Først blev Wener fyret i løbet af sæsonen, og nu har Baastrup bedt om at få sin kontrakt ophævet for at vende tilbage til Odense Bulldogs, hvor Baastrup spillede i sæsonen 2019/20.

”Daniel Baastrup Andersen er en ambitiøs spiller med stor intensitet og vilje til at lykkedes. Han udstråler masser af gejst og har en vinderindstilling og attitude, som vi ser frem til at få med på holdet. Han er desuden en naturlig leder, der går forrest, og som altid arbejder stenhårdt i alle henseender og med en arbejdsmoral, der smitter af på sit hold,” udtaler Odenses direktør Ole Nielsen på klubbens hjemmeside.

Kontrakten mellem Daniel Baastrup og Odense Bulldogs gælder i to år.

17-årige William Bundgaard slog sit navn fast i Metal Ligaen i sidste sæson for Rødovre Mighty Bulls. I en sæson, der havde den hæderkronede klub i tovene rent økonomisk, endte det trods alt med en tur i slutspillet. Trods angivelig interesse fra svensk ishockey, har Bundgaard forlænget aftalen med vestegnsklubben for den kommende sæson.

I 51 kampe blev det til 11 points for den unge forward, der også noterede sig for tre points på det danske U18 landshold til VM.